onsdag, augusti 05, 2015

Det är inte liberalt att detaljsstyra föräldrar

Skärmdump från Aftonbladet
Halloj .... är du kvinna och arbetar inom vård och omsorg? Trodde du att du hade något egenvärde som människa? Någon form av existensberättigande som människa? Du kanske till och med trodde att du har någon form av makt över ditt eget liv?

Glöm det!

Din enda uppgift är att prestera, arbeta ... ditt enda existensberättigande är om du "kedjas fast vid ditt arbete inom vård och omsorg och är där så mycket som möjligt". Du behövs ... men det betyder inte att du ska uppmuntras att arbeta mer, få bättre arbetsvillkor, högre lön, kanske en liten bonus (skattefri helst) om du gör något bra ... arbetar lite extra, kommer med nya idéer, skapar ett trivsamt arbetsklimat som gör att alla trivs bättre på jobbet och så vidare.

Nej, du ska tvingas ut i arbete, genom att du och din partner inte längre ska kunna bestämma själva hur ni vill fördela era föräldradagar för att pussla på bästa sätt och få ihop tillvaron under småbarnsåren - så att hela familjen mår bra ... så att BARNEN ... de där små som föräldraförsäkringen kom till för - så att de skulle vara garanterade minst ett år med omsorg i hemmet ... ska må bra och få det som små barn behöver.

För får föräldrar välja själva ... och mamman är hemma mer "så urholkas" nämligen vår välfärd enligt liberala ungdomsförbundet:

”Vi presenterar i dag nya siffror som visar att en helt individualiserad föräldraförsäkring skulle frigöra personalresurser motsvarande 1 800 heltidsarbetande sjuksköterskor. De skulle utgöra ett ovärderligt tillskott till vår gemensamma vård och omsorg".

Statistik ja ... OM liberala ungdomsförbundet hade fördjupat sig lite mer i den statistik som finns hos Försäkringskassan, så hade de också sett att det är extremt tufft att arbeta heltid för många när barnen är små. Det har gjort att den linje de förespråkar ... JÄMSTÄLLDHETSLINJEN (utan minsta hänsyn till verkligheten, utan bara med viss utvald statistik som underlag) har lett till en SJUKSKRIVNINGSLINJE. Det kommer alltså inte att bli några 1 800 fler tjänster men säkerligen tusentals fler utbrända, långstidssjukskrivna kvinnor.

Dessutom den här linjen att bestämma ÅT människor ovanifrån hur de ska leva sina liv ... den är INTE liberal - den är snarare rent kommunistiskt.

Madeleine Lidman
Hemmaföräldrars nätverk

Läs också:

Myter om jämställdhet

Myterna om föräldrapenningen

Jämställdhetslinje riskerar att bli sjukskrivningslinje

Det finns inte bara EN lösning för jämställdhet

Kvinnor är inte det svarade könet - de klarar av att fatta egna beslut

Inga kommentarer: