fredag, januari 08, 2010

När kultureliten idiotförklarar gräsrötterna

Som jag nämnt tidigare så börjar kultureliten vässa klorna nu inför valet 2010. Kultureliten ja - ni vet de där människorna i media som tar sig rätten att berätta för oss gräsrötter hur vi ska leva våra liv. De som har alldeles klart för sig hur man delar upp världen i svart och vitt - i rätt och fel.

Först ut var Expressen. De laddade rejält och gick nyligen ut i ledare och kallade vårdnadsbidraget för "spis-avdraget". Men när debatten inte gick som de tänkt sig och de flesta kommentarerna var emot deras ledare (av 33 kommentarer var 31 emot och 2 för), så stängdes plötsligt möjligheten att kommentera av. Snabbt gick jag ut på face book och spred den informationen och efter ett tag så de fick de kalla fötter och öppnade upp igen. De gick till och med så långt att de tog bort texten "DISKUTERA" i ingressen till ledaren.

Mycket fegt och man kan ju undra varför de är så rädda för att låta gräsrötterna komma till tals? Kanske för att den där typen av ledare, när kommentarerna får publiceras, faktiskt visar hur otroligt långt kultureliten står från verklighetens folk.

Sydsvenskan vill inte vara sämre. Med Heidi Avellan i spetsen gick de idag ut för att berätta om "rätt och fel", för oss vanliga små människor - vi som inte själva förstår hur vi ska leva våra liv. Hon vill varna oss för: kommunisterna? terroristerna? mördarna?

Näe, hon vill varna oss för Kristdemokraterna. "Gå inte i Kd-fällan."

Heidi Avellan vill varna för ett parti som vill göra det ekonomiskt möjligt för föräldrar att ge sina barn mer tid???

Ett annat hot i Heidis värld är att hon vet att det är mycket farligt om barn till invandrare inte börjar i förskola när de är ett år, för "i invandrartäta områden på Järvafältet så finns det exempel på att även äldre syskon får stanna hemma när mamma tar hand om de minsta."

Om Heidi nu är så orolig för att de äldre barnen också ska stanna hemma, så har jag ett förslag. Ta och prata med de få föräldrar (finns det ens någon statistik på hur många barn det handlar om?) som har sina äldre barn hemma från förskolan. Är de missnöjda med något eftersom de hellre har de äldre barnen hemma? Kan det vara så att de hellre skulle se att det fanns en möjlighet för de äldre barnen att gå i deltidsförskola med verksamhet riktad specifikt till hemmabarn? Tänk vilket tillfälle att erbjuda en deltidsförskola som speciellt riktar in sig på att genom sång, lek och sagor leka fram det svenska språket?

Jag förstår att det är svårt men istället för att sitta långt från verklighetens folk och ha åsikter om vad som är bäst för dem och deras barn, så var så god och gå ut i verkligheten och prata med människor istället.

Hemmaföräldrarna kommer från alla samhällsklasser och kulturer. Men går man till ett medelklassområde och tittar hur många "medelklassare" som tar ut ett vårdnadsbidrag, så är säkert den gruppen överrepresenterad. Går man till ett område där en majoritet bor som är från arbetsklassen och tittar på hur många som tar ut ett vårdnadsbidrag, så är säkert de från arbetsklassen överrepresenterade. Eller om man går till ett invandrartätt område, då blir invandrarna överrepresenterade. Plockar man sedan ut ett område i syfte att representera alla hemmaföräldrar i landet och säger "men titta så många invandrare som tar ut vårdnadsbidraget, det var det vi visste - nu måste vi ta bort det" - så måste det klicka någonstans. Och så alla dessa vaga argument för att det är fel när just invandrare tar ut ett vårdnadsbidrag. "De kommer bort från arbetsmarknaden." Titta då på hur det såg ut innan vårdnadsbidraget - jobbade de? Det tror jag inte och det beror inte på barnen utan på en mängd andra faktorer som vi säkert kan komma till rätta med om vi pratar med de människor det berör, istället för ovanför deras huvuden.

Sedan gillar Heidi jämställdhet - ja när vi använder barnen som murbräcka för jämställdhet alltså. Hon citerar moderaten Per Schlingman och slänger sig med
- "Sverige skall vara ”världens mest jämställda land”, och det arbetet måste starta redan ”när ettåringarna börjar på förskolan”.

Eller så slutar vi använda barnen som murbräcka för jämställdhet och börjar ta tag i de orättvisor som faktiskt finns. Vi ser dem, vi är medvetna om dem och vi vet vad vi ska göra - varför blanda in våra barn i det hela? Det här är orättvisor som inte påverkas och inte blir det minsta bättre av att vi tvingar bort barnen från föräldrarna så tidigt det bara går.

Vi har världens högsta marginalskatter. När verklighetens folk betalat sin skatt, så står de där med mössan i hand och bugar och bockar och ber att få lite tillbaka för att överleva. Hårdast drabbas hemmafamiljerna, som många gånger får betala mer i skatt än familjen där två arbetar, på grund av särbeskattningen.

Fortsätter vi med det systemet, så ska vi ha kvar vårdnadsbidraget och höja det. Passar inte galoscherna så är det bara att göra följande;

* Ta bort maxtaxan och låt föräldrarna betala det mesta av kostnaden själva. Kostnaden får baseras på vad man tjänar.

* Ta bort särbeskattningen och inför sambeskattning.

* Inför deltidsförskolor från 3-4 års ålder igen, för hemmabarn och dagmammebarn.

Då kan vi ta bort vårdnadsbidraget - annars inte.

Kultureliten tycker att det är fel när föräldrar vill ge sina barn tid. Det är fel att stanna hemma längre och knyta an till barnen och ge dem den kärlek och omsorg som de har rätt till.

Men det är en åsikt som kultureliten inte delar med en majoritet av svenska folket. För i vårt land vill föräldrar verkligen hitta en balans mellan familj och arbete och en majoritet vill ge sina barn mer än ett år i föräldrarnas vård! Istället för att idiotförklara svenska folket och i ledare efter ledare komma med en massa pekpinnar, är det dags att börja lyssna på gräsrötterna och våga släppa fram dem i media.

Madeleine Lidman
hemmaforaldrar.se

Läs också:

Fram för fler deltidsförskolor

"Sveriges radikala elit har blivit den nya överheten"

Sår i själen hos "hemmahatarna"

Åsiktsförtryck gör människor arga

Censur på Expressen igen

Vårdnadsbidrag med stöd i alla läger

6 av 10 vill ha Kd:s vårdnadsbidrag

64 procent vill ha vårdnadsbidrag

2 kommentarer:

Tankar från Oxelösund sa...

Älskar din ironi!!!!

Ja inget kommer att lösas av att sätta barnen på dagis vid ett års ålder och ut och slita hund igen i arbetslivet. Stå och bocka och buga och ta det som arbetsgivaren ger dig.

Det är skrämmande hur vi behandlas i Sverige, i arbetsliv och av myndigheter i stort. Kvinnor och män också även om statistiken väger neråt för oss kvinnor. Och skrämmande att tro att man löser det med att alla ska ut och jobba och tjäna lika mycket.

Om man hade fler valmöjligheter(ekonomiskt) och slapp inrätta sig i ledet som går mot stupet så vore Svea en bra plats att leva på.

Men vi lever ju i världen där vi måste välja de som väljer hur vi ska leva, och sen är det enbart för eller emot och pajkastning å det grövsta tills vanmakten sätter klorna i oss.

Vanmakten att inte kunna påverka att det inte finns ett parti som stämmer överens utan man måste välja det minst onda. Det tycker jag är olustigt. Jag och de flesta jag pratar med.

Och jag är bara en tyckare.

Som alla andra i Svea AB, jag är inte en som vet allt, jag har "bara" mina egna erfarenheter och min egen lilla värld att referera från.

Om den nu är värd något...och det vet jag att den är...så kampen måste vidare!

Tack Madde för att du orkar...

feminix sa...

Om jag fick bestämma så skulle jag göra det obligatoriskt för kommunerna att ge barnomsorgslön 6000 till 10000 till den som tar hand om ett eller flera egna barn, utan tvång att samtidigt ta emot andras barn. Men motståndet mot detta tycks vara kompakt från alla utom Kd och Sd. Det är dom jag hoppas på. Alla vi som vill ha ett mänskligt och barnvänligt Sverige har två partier att välja på. Snart måst mitt lilla barnbarn tvingas börja dagis bara ett år och några månader, av ekonomiska skäl. Det är hemskt. Vad har det blivit av Sverige? En dagisdiktatur?