söndag, april 12, 2009

Censur på Expressen - igen

Tänk vad härligt det måste vara att få vara journalist i en papperstidning. Då kan man skriva vad man vill, utan att behöva stå för det. Och så ska man förstås skriva vad man vill, så att folk blir uppretade och man får läsare.

Det är förstås inte lika roligt att vara en liten gräsrot och drabbad, utan några möjligheter att försvara sig.

Karin Olsson, journalist och krönikör på Expressen och även ledarskribent ska ha barn. För några år sedan lurade hon sig in i en hemmafamilj under förespeglingen att hon skulle skriva ett positivt reportage om hemmaföräldrar.

Det gjorde hon inte.

Familjen skulle få läsa igenom texten innan publicering. Det fick de inte, eftersom artikeln var allt annat än positiv. Hur tror ni det kändes för den familjen?

Nu ska Karin ha barn och nämner det i förbigående i sin artikel "På väg att bli twitterbitter". En artikel som går att kommentera. Därför skrev jag en kommentar i stil med att det viktigt att hon kommer ihåg sina principer att föräldraledigheten ska delas rakt av, att man går och jobbar när barnet är 6 månader och sätter barnet på dagis vid 1 år för att gå ut och jobba heltid båda två. Sedan la jag in en länk med Karins övertramp: http://hemmaforaldrar.blogspot.com/2006/11/nr-media-gr-ver-grnsen.html

Tror ni den kommentaren kom med?

Näe.

Censur i bästa stil. Fegt. Och här går Expressen ut och vill ha bloggtips och blogglänkar. Men säkerligen inte till den här bloggen.

Madeleine Lidman
hemmaforaldrar.se

Inga kommentarer: