lördag, juli 31, 2010

Hat är ingen bra känsla Heidi Avellan

Jag känner hur hjärtat slår lite hårdare, som tillhörande en familj som tydligen har gjort helt fel enligt Heidi Avellan på Sydsvenskan - så läser jag i dag ännu ett hatfyllt inlägg mot oss hemmaföräldrar och de som står på vår sida. Felet vi gjort är att vi valde att ge våra barn tid och för det förtjänar vi att förföljas i media i hatfyllda inlägg, som ska syfta till att straffa oss och skrämma andra från att följa efter.

Varför?

Vad är det som är så skrämmande med att det finns människor som gör det här valet? Vi är ju alla olika med olika drömmar om vad vi vill ha ut av livet. Jag vet och förstår att Heidi har valt helt annorlunda men är hon otrygg med det, besviken, ledsen? Varifrån får hon sin energi för att månad ut och månad in förfölja hemmaföräldrarna? Varifrån kommer det rena hatet?

Heidi har stämplat oss hemmaföräldrar tämligen hårt - hon har bilden helt klar för sig;

- Vi tillhör alla en kärnfamilj.
Är det fel? Det gör ändå en majoritet av svenska befolkningen men både jag och maken är till exempel skilsmässobarn.

- Vi är ojämställda.
Som jag skrivit om tidigare har vi verkligen satsat på jämställdhet eftersom vi hela tiden sett "hemmaförälder" som ett jobb då jag själv ansvarade för barnens vård och omsorg längre än ett år och maken arbetade utanför hemmet. Jag tror inte att hemmaföräldrarna satsar på millimeterrättvisa - men vilken familj gör väl det? Det handlar ju om team work, även heltidsarbetande föräldrar och skilda föräldrar brukar försöka samarbeta kring barnen. Men millimeterfördelning? Nej det tror jag få ens försökt få till. Man pysslar och knåpar med barnens bästa för ögonen och för att få samma livschanser - inte exakt likadana liv.

- Vi bor tydligen i en radhusidyll.
Nej det hade väl varit härligt men eftersom vi valt att downshifta för att kunna ge barnen tid, så blev och förblev det hyresrätt. Hur man bor beror nog mycket på var man bor. Det är dyrare i en storstad.

- Vi är inte opinionsbildande eller allmänt ifrågasättande.
Nej vi hemmaföräldrar är ju redan totalt idiotförklarade av Heidi Avellan, så självklart kan hon inte se oss som ifrågasättande eller opinionsbildande - men det är vi om något, eftersom vi är så otroligt diskriminerade och kämpar för att förändra den orättvisan. Tyvärr blir oftast censurerade och får inte höras eftersom kultureliten bestämt att vi har "fel" åsikter och de får inte släppas fram.

Det känns dubbelt elakt att få dumstämpelns på sig som "inte ifrågasättande" när jag vet hur hemmaföräldrarna kämpar för att göra sin röst hörd.

Heidi Avellan vägrar fortfarande inse att alla hemmaföräldrar inte är mammor. Hade hon släppt lite på censuren eller förstått sitt uppdrag som journalist, så hade hon tagit sig tid att möta och intervjua hemmaföräldrarna för att förstå dem bättre och upptäckt hur det ligger till. Som de flesta tillhörande kultureliten så stör hon sig på att det är flest mammor som väljer att bli hemmaföräldrar under några år. Men många kvinnor väljer gärna att arbeta med barn när de får chansen, så är det bara. 9 av 10 som arbetar inom vård och omsorg är kvinnor. Tycker Heidi Avellan att det är fel? Ska vi kvotera in män i barnomsorgen så att det blir 50-50? Det finns mycket dubbelmoral i att acceptera hur det ser ut inom barnomsorgen när det gäller dagmammor och dagis men skrika högt åt att det ser likadant ut när det gäller hemmaförälderyrket.

För ett yrke är det att vara hemmaförälder - även om det är obetalt. Som hemmaförälder bidrar du till bruttonationalprodukten (BNP) och enligt en brittisk undersökning är hemmaförälderarbetet värderat till 380 000 kronor per år. Problemet är ju att hemmaförälderyrket är obetalt men det är ju något som vårdnadsbidraget till viss del ändrat på. Kan vi sedan få stopp på diskrimineringen och förföljelsen av hemmaföräldrarna, så är mycket vunnet - då blir det lättare för föräldrarna sedan när de ska återvända till arbetslivet igen.

Heidi Avellan angriper Kristdemokraterna synnerligen hårt och hånar dem för att de ligger på fyra procent (vilket många fler partier gör, vi har ju trots allt ganska många partier att välja på). Och allt detta hat bara för att de ställer sig på hemmaföräldrarnas sida och vågar ta upp kampen mot kultureliten.

Det här är inte okej Heidi.

Mitt tips är att du möter det som skrämmer dig mest - en förälder som valt bort "standardlösningen" - två heltidsarbetande föräldrar och barnet på dagis från ett års ålder. Vi är faktiskt väldigt många som valt att ge våra barn tid, vi är inte bättre föräldrar (men inte heller sämre), vi är alla olika och det ligger olika orsaker bakom vårt val, vi går inte att placera i ett och samma fack men vi tillhör alla verklighetens folk - du vet alla de som är ifrågasättande och som väljer att inte leva så som vänstern och kultureliten vill att vi SKA leva ;)

Vi är inte dumma, vi är inte arga på dig för att du valt standardlösningen, vi tycker inte att du är en sämre förälder och vi vill inte straffa dig. Det enda vi vill är att du accepterar att vi valt annorlunda än du har gjort och att du slutar med dina hatiska inlägg mot oss. För det förstör för oss och för våra barn. Du förföljer och diskriminerar oss och det är inte okej.

Vill du växa lite som människa och lära dig något nytt, kanske bli av med några av dina "demoner" - då ska du träffa några av oss. Vi håller vårt hjärta öppet för den möjligheten. Det är bara att slå en signal och titta över på en kopp kaffe så kan vi prata lite om livet och varför människor väljer att gå olika vägar.

Madeleine Lidman


1 kommentar:

Krister Pettersson sa...

Enligt SOU 79:89 krävs lika mycket resurser för att vårda 2 barn på daghem som skapas i ett heltidsarbete.

Att byta det egna vårdarbetet mot ett heltidsjobb tillför alltså inte nationen något.

Ändå ger arbetsbytet en extra lön och subventionerade vårdtjänster från politikerna som motsvarar en lön till.

Så - familjen som rättar sig efter den politiska styrningen i landet får värdet av tre löner. Den hemarbetande familjen får en enda - ungkarlsbeskattad!

Diskrimineringens ekonomiska värde blir efter 6-8 år uppåt 3-4 miljoner kronor.

Ett vårdnadsbidrag under kort tid minskar diskrimineringen med endast ca 5%.

Ändå hatas denna lilla lättnad i den totalitära tvångsstyrningen av mediachefer som Sydsvenskans Heidi Avellan.

Samtidigt som samma person ofta på ledarplats skriver om vikten av mänskliga rättigheter, friheten att välja livsstil, tolerans mm mm.

HYCKLERIET ÄR MONUMENTALT !

Krister Pettersson Familjekampanjen