tisdag, mars 08, 2016

Kvinnodagen - dags att kliva ut ur den ideologiska dimman

Foto: Wes Jackson (FLICKR) LICENS: CC BY-SA
Vänstern och Liberalerna har gått vilse i den ideologiska dimman. Jämställdheten och kvinnors självklara rätt att ha samma livschanser som män, är allvarligt hotad genom en del anmärkningsvärda fenomen som allvarligt inskränker kvinnors frihet.

Många problem har helt enkelt gått under vänsterns och Liberalernas radar. För samtidigt som vänstern och Liberalerna helt förblindade i den ideologiska dimman, lagt allt krut på att tvångskvotera mer av föräldradagarna och ta bort möjligheten att ha omsorgen om barnen hemma, (med anställningen och den sjukpenninggrundande inkomsten tryggad) - så kommer det rapporter om att kvinnors frihet inskränks alltmer. Tyvärr men så blir det när politiken inte utgår från verkligheten.

Förhoppningsvis blir det här en tankeställare för de politiker som är helt vilse, så att vi i framtiden kan få fokus på rätt saker. Frihet för kvinnor att välja själva hur de vill göra under småbarnsåren är till exempel inte ett problem. Det fria valet är aldrig ett problem. Om det däremot uppstår negativa sidoeffekter av det fria valet att ha omsorgen om barnen hemma längre - då är det ett problem som man ska arbeta med och hitta lösningar för.

Och det här att hela tiden ta fram politiska ramar som gör att ingen av föräldrarna ska vara med barnen när de är små, är fel väg att gå. Satsa på att skapa politiska ramar som gör det möjligt för båda föräldrarna att pussla och trixa ihop en bra lösning under småbarnsåren i stället.

Madeleine Lidman
Hemmaföräldrars nätverk

Läs också:

Kvinnor uppmanas att hålla sig inomhus

SVT Opinion: Föräldrar måste få bestämma själva

SVT Opinion: Ha respekt för att familjer är olika

Dagens Samhälle: Riskfyllt styra ännu mer i familjepolitiken

Dagens Samhälle: Jämställdhetslinje riskerar att bli en sjukskrivningslinje

Replik till Birgitta Ohlsson på hennes liberala förslag att ta bort vårdnadsbidraget

Ha, ha, ha - nu rycker vi undan mattan för de som har omsorgen om barnen hemma

Nu spräcker vi tystnadskulturen och tar ett helhetsgrepp på familjepolitiken

Se till att stötta föräldrar - inte styra dem

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker det är konstigt att det alltid framhålls att karriären och pengarna är det viktiga. Visst är det viktigt att försörja sig, men när man har råd med mat, kläder och tak över huvudet är många nöjda. Många kvinnor vill vara hemma länge och det vill också många män. Konstigt att debatten inte mer handlar om männens rätt till tid med sina barn och barnens rätt till tid med sina pappor.