måndag, september 21, 2009

Anna Anka är vice vd - inte hemmafru

Media vädrar ett drev att haka på. TV här nämligen påstått att Anna Anka från tv serien "Hollywoodfruar" är hemmafru. En vinkling som många tidningar också hakat på.

Vilket drömläge för vissa mörkerkrafter att få utlopp för avskyn mot alla de föräldrar som valt att ge sina barn tid. En underbar chans att förlöjliga de kvinnor som valt att bli hemmaföräldrar, (att det finns män som också väljer att stanna hemma är det "bäst" att inte låtsas om - det är "to much information" som stör den mediabild man vill ha). Nu ska det frossas i att trampa på de föräldrar som valt en hemmakarriär några år. Föräldrar som vill gå ut och yrkesarbeta igen med nya livserfarenheter, när barnen är större och som är en tillgång för vilken arbetsgivare som helst.

Alltså för den arbetsgivare som har den mognad och livserfarenhet som krävs för att förstå hur utvecklande det är att själv ta ansvar för barnens vård och omsorg.

Det lustiga i kråksången är dessutom att belackarna helt missat att Anna Anka inte är någon hemmafru. Hon arbetar kanske hemifrån ibland men hon är faktiskt vice VD i Paul Anka Enterprise och arbetar snarare som sin makes assistent, har en hushållerska som sköter hemmet och framförallt.... hon har en barnflicka som tar hand om barnen.

De som vill använda Anna Anka som ett slagträ mot hemmaföräldrarna bör tänka efter en gång till vem och vad de egentligen kritiserar. Den skarpsynte upptäcker snart att han eller hon är väldigt mycket ute på hal is om de påstår att Anna Anka är en representant för hemmafruarna. Och om hon nu inte är det, vad representerar hon då? :)

Madeleine Lidman
hemmaforaldrar.se

Inga kommentarer: