fredag, maj 14, 2010

Media tar krafttag mot valfriheten

Tänk vad det måste reta media och proffstyckarna att människor i omröstning efter omröstning visar med en förödande majoritet att de vill bestämma själva - att de vill ha valfrihet. Men icke att de ger sig och accepterar att människor inte vill låta sig styras. I nummer efter nummer i gammelmedierna ska det bankas, nötas och indoktrineras - så att vi ska börja göra som de vill.

Men människor är inte som fåren i George Orwells bok "Djurfarmen" där makthavarna hela tiden formulerar nya budskap som de tvingar fåren att upprepa - allt så att de ska passa makten. Människor tycks tänka själva och människorna vill inte ha kvoterad föräldraledighet.

Då gäller det att nöta och tjata och hoppas på ett resultat tycks journalisterna resonera.

I Expressen idag slår man på stort. Först ut är Allombarn som vill marknadsföra Miljöpartiets nya "tvångslinje" (helt i linje med "moderpartiets" - socialdemokraternas - linje) med tvångsdelad föräldraförsäkring. Lite längre ner på sidan så har man placerat en politiskt korrekt artikel av Martin Melin som naturligtvis delar millimeterfeministernas syn på hur föräldraledigheten ska fördelas.

Nöta och tjata, nöta och tjata. Och så slänga in en ny sifoundersökning och se om det "dumma" folket ändrat uppfattning.

Det är bara ett problem som media och politikerna som är för "tvångslinjen" inte förstår...... teori och praktik är två helt skilda saker. Alla familjer, alla föräldrar, alla graviditeter och alla barn är olika. Det går inte att tro att en lösning fungerar för alla. Och som sagt hur vi än försöker så går det inte att låtsas att barnet inte bärs av kvinnan under 9 månader, med allt vad det innebär. Förutsättningarna är inte så att barnet beställs på postorder, förutsättningarna är olika från början och det ska man ha all respekt för.

Man ska ha respekt för den omställning det är att bära fram ett barn.

Pappan är oerhört viktig och det finns många sätt han kan vara ytterst närvarande på. Jag litar helt på att människor satsar på team work när de får barn. Det handlar om att bygga en tillvaro där man hjälps åt och satsar på att ge sina barn tid. Uppmuntra och stöd föräldrar i att de är viktiga.... hela barnets uppväxt och inte bara under några månader under barnets första år.

Och till media och proffstyckarna samt de politiker som står för "tvångslinjen" vill jag bara säga;

- Lägg ner och börja respektera att människor vill ha sin valfrihet.

Madeleine Lidman
hemmaforaldrar.se

p.s

Jag har försökt kommentera artikeln inne på Alltombarn men det verkar som jag är spärrad. Det går inte att logga in på något sätt. Synnerligen skumt.... eller kanske inte.... kanske bara vad man kan förvänta sig. Någon som sett Alltombarn skriva ett positivt reportage om hemmaföräldrar? Om dagmammor? Om valfrihet? Om vårdnadsbidraget?

Läs också:

Feministmaffian styr våra liv - men vilka är de?

Livet följer inte någon mall

Teori och praktik - Birgitta Ohlsson

Rätten att få vara hemma med barnen

8 av 10 säger nej till kvoterad föräldraledighet

Föräldrar vill inte ha kvoterad föräldraledighet

Föräldrar vill bestämma själva

Klent stöd för kvoterad föräldraledighet

Stor majoritet emot mer kvoterad föräldraledighet

Motstånd mot kvoterad föräldrapeng

Inga kommentarer: