söndag, juli 09, 2006

En hammare i huvudet på alliansen

När jag gick med mina barn i Visby under Almedalsveckan, så reagerade de starkt på att de såg några ssu:are gå runt och slå med en stor hammare på bilder av alliansens företrädare.

- Mamma, varför går de där människorna runt och slår på bilder av andra människor?

Ja, varför? Vad ska man svara?

Hur ska jag kunna säga att vi lever i en demokrati samtidigt som vissa tar sig friheten att använda våld mot människor som har andra åsikter än dem själva - om än symboliskt våld. Det är ändå obehagligt.

När vi lyssnade på Göran Hägglund, så fick barnen också känna på de mörkerkrafter som har svårt för att det i vårt land bor människor med en massa olika politiska åsikter. Då tog sig någon friheten att skrika "borgarsvin", han avvek sedan snabbt från platsen.

Sådant skrämmer.

Barnen blir tvungna att tidigt lära sig att det finns människor som brinner av hat mot de som inte delar betongmaktens åsikter. Kommer människor att våga stå upp för en åsikt i framtiden om vi låter sådant här beteende fortgå och accelerera?

Vi har alla ett ansvar att sätta stopp för det här. Protestera när sådant här händer och låt oss tillsammans kämpa för att återerövra demokratin och alla människors rätt att ha en egen politisk åsikt.

Inga kommentarer: