tisdag, juni 23, 2015

Nu får vänstern och FP släppa sina fördomar mot invandrare

Foto:Bill Selak (FLICKR) LICENS: CC BY-SA
När valfrihet för föräldrar kommer på tal … och ett av de verktyg som i dag finns att använda för föräldrar: vårdnadsbidraget - så poppar rena lögner upp i debatten kring valfriheten. Det är så fult och lågt att jag faktiskt inte finner ord för det.

Vänstern och FP försöker nämligen sätta likhetstecken mellan "invandrarbakgrund" och "står långt från arbetsmarknaden". Men … det finns inget som säger att det finns något sådant likhetstecken att sätta. Alla de som är nyanlända och befinner sig i åtgärder FÅR inte ta ut vårdnadsbidrag. Ja … även andra föräldrar som befinner sig i olika åtgärder och nyttjar trygghetssystemet i någon mån - kan inte ta ut vårdnadsbidrag.

Vad säger egentligen kategoriseringen "invandrarbakgrund"? Jo att en förälder eller båda föräldrarna en gång invandrat till Sverige … eller så har personen ifråga någon gång under sitt liv flyttat hit. Betyder det att dessa människor inte ska ha samma rättigheter som andra familjer att använda sig av de verktyg som finns för att få ihop livspusslet under småbarnsåren? Är det vad vänstern och FP hävdar? Det är faktiskt ren och skär diskriminering.

Av 8 000 familjer som 2011 tog ut vårdnadsbidrag hade 3 000 familjer "invandrarbakgrund". Men det är faktiskt inte samma sak som att föräldern i just dessa familjer stod långt från arbetsmarknaden. Och dessutom även om det skulle vara så vad säger att vänstern och FP vet att om just dessa 3 000 familjer INTE haft vårdnadsbidrag - så hade båda föräldrarna arbetat i stället? Det kanske bara att blivit som i många andra familjer där mattan ryckts undan för föräldrarna när de inte haft tillgång till vårdnadsbidraget - att de fått säga upp sig och därmed förlorat en fot på arbetsmarknaden.

Politikerna måste börja tänka längre än näsan räcker. För i varje familj som de går in i och detaljstyr med sin klåfingrighet  - så skapar de nämligen mängder med problem som de inte räknat med. De har alla fakta, men av någon anledning tycks vissa vara så förblindade av ideologi att de inte ser vad som faktiskt händer i praktiken när de försöker bestämma ovanifrån hur människor ska leva sina liv.

Skärpning S, MP, V och FP!

Madeleine Lidman
Hemmaföräldrars nätverk

Läs också:

Därför ska vi ha vårdnadsbidrag

Familjen är en frivillig gemenskap

Hög tid för en ny familjepolitik

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag räknas som invandrarbakgrund för mina föräldar är från finland fast man själv är född på danderyd det är liiite rasbiologi över denna statistik tycker jag och har alltid tyckt är det inte fram till tredje generation d räknas till?